טנקי השרמן הראשונים בצה"ל
The first IDF Sherman Tanks: Meir / Mania, Tamar, Rut II , Ada, The Complete Guide to Israeli Shermans, [Lion & Lioness of the Line; Vol. 5]
Robert Manasherob, SabIngaMartin Publications, 2010, 80 pp.
Early IDF Sherman Tanks: The Complete Guide to Israeli Shermans, [Lion & Lioness of the Line; Vol. 6]
Robert Manasherob, SabIngaMartin Publications, 2010, 80 pp.
ד"ר רוברט מנשרוב, מומחה בינלאומי לזיהוי כלים קרביים ומשוריינים בפרט, הוציא לאור שני כרכים נוספים על חיל השריון הישראלי בראשיתו, המתמקדים בטנק השרמן. הספרים כקודמיהם, מיועדים בראש ובראשונה לבוני דגמים, שהסיפור מאחורי הכלי, חשוב להם לא פחות מהמידע הטכני, המסייע להם בבניית הדגם.
Lion & Lioness of the Line; Vol. 5
בכרך מס' 5 סוקר מנשרוב את הרקע להקמת חיל השריון בצה"ל, כאשר בדמדומי שלטונם של הבריטים בארץ, נרקמו בינם לבין הערבים עסקות נשק, שכללו אימונים ואפילו הצטרפות לשורותיהם. נטייתם הברורה של הבריטים לצד הערבי הקשתה מאוד על ההגנה בהצטיידות באמצעי לחימה. חרף הקשיים הצליחה ההגנה לחלץ מהבריטים תמורת תשלום ובדרכים אחרות טנקים, שהיו מיועדים להשמדה. הכלים היו רחוקים מלהיות כשירים. חסרו בהם רכיבים רבים, ברובם קריטיים לצורך תפעולו של הכלי בצד המכני ובצד המבצעי. בזכות העובדה שלטנק השרמן יתרון שמרכיביו קלים להסרה ולהחלפה, הצליחו המהנדסים להחליף את המנוע, הקנה והמקלע, אך עדיין היו נכונים להם אתגרים רבים בדרך להכשרתם המלאה של טנקי השרמן. בגיליון מובאים סיפורם של הכלים הראשונים ולוחמי המח"ל שהפעילו אותם במלחמת העצמאות, ביניהם סיפורו של הטנק "מאיר" במבצע חורב, סיפורו של הטנק "תמר" בעוג'ה אל חפיר ואחרים.
Lion & Lioness of the Line; Vol. 5
כרך 6 הוא המשכו הישיר של כרך 5. הוא מספר על השינויים המבניים בחיל השריון לאחר מלחמת העצמאות, כאשר נקבע כי חטיבת השריון של צה"ל היא חטיבה 7, וגדוד השריון 82 הועבר אליה, ואילו חטיבה 8 הפכה להיות חטיבת מילואים. כן הוא מרחיב על התעצמותו של חיל השריון הישראלי בעקבות עסקות רכש והתמקצעות החיל.
שני הספרים מלווים בצילומים נדירים ממלחמת העצמאות ולאחריה, וכן במידע טכני טקסטואלי וחזותי, הכולל שרטוטים וצילומי צבע בתקריב.
את הספרים אפשר להשיג בחנות המכר של יד לשריון, בחנויות הספרים המובחרות ודרך אתרי האינטרנט.