מלחמת ששת הימים; קתדרת מפקדים וחוקרים, סיכום סמינר "סוגיות בביטחון ישראל", 1996
בעריכת בני מיכלסון (עורך אחראי) ואפי מלצר, העמותה הישראלית להיסטוריה צבאית שליד אוניברסיטת תל אביב והעמותה לחקר כוח המגן על שם ישראל גלילי, אפי מלצר בע"מ, [2005] 320 עמ'
כשלושים שנה לאחר מלחמת ששת הימים התקיים סמינר בנושא מלחמת ששת הימים, ביוזמתן של העמותה הישראלית להיסטוריה צבאית והעמותה לחקר כוח המגן, כפי שהובא מפי מפקדים בכירים במלחמה, מדינאים והיסטוריונים. ההרצאות מהסמינר קובצו לאסופה בת שבעה שערים, המכסה את היבטיה של המלחמה: הזירות המדינית והבינלאומית, תכנון המלחמה, מהלכי המלחמה, תוצאותיה, לקחיה והשלכותיה ברמות הפיקוד השונות בחילות היבשה, האוויר והים, ובהקשרים מודיעיניים ולוגיסטיים.
כותרתו של השער החותם את האסופה, "תורת הביטחון ואמנות המלחמה", מסכם למעשה את ימי ההרצאות והדיונים של השערים והדיונים, בהביאו מפרספקטיבה היסטורית את לקחיה והשלכותיה של המלחמה בהיבטים המדיניים והצבאיים ובתורת הביטחון.
"המחקר הצבאי המעמיק טרם החל", מֵצֵרים העורכים בהקדמה לספר, וזאת בשל מגבלת חוק הארכיונים, המאפשר את העיון במסמכים הסודיים רק חמישים שנה לאחר מועד ההתרחשויות. לשם כך חָברו שתי עמותות ההיסטוריונים ליצירת המפגש החשוב עם הדוברים הרבים, מי כבעל ניסיון, ומי כבעל ידע מחקרי או מעורבות מדינית. בעריכת שנים עשר ימי העיון לשבעת השערים הושלם במידת האפשר פסיפס מלחמת ששת הימים. עורכי הספר מאמינים כי סמינר זה קידם באופן משמעותי את חקר מלחמת ששת הימים ומחקרי המלחמה בכלל.
לעזרת הקורא מפתח שמות, מקומות ועניינים, ומפתח קיצורים וראשי תיבות שמומלץ לצלם ולשמור לעת צורך.
דבורי בורגר