רומל באפריקה
מחבר: וולף הקמן. הוצאת: משרד הביטחון. 1987. מס' עמודים: 335
את רובה של שנת 1941 בילה רומל בבניית הקורפוס החדש, ובארגון היחידות האיטלקיות שסבלו אבדות כבדות מידי הבריטים במשך השנתיים הראשונות למלחמה. לאחר ארגון הכוח, הוא פתח במתקפה נגד הכוחות הבריטיים בלוב, אך ההתקפה נבלמה ליד הגבול המצרי והאנגלים עדיין הצליחו לשמור על טוברוק, הנמל החשוב בחוף הלובי, מאחורי הקווים הגרמניים. המפקד הבריטי גנרל ארצ'יבלד ויוול הוחלף בגנרל קלוד אוקינלק, מפקד החזית ההודית. אוקינלק פתח במתקפה משוריינת גדולה (מבצע "צלבן") כדי להביס את גיסותיו של רומל ולשחרר את טוברוק. אוקינלק הצליח להדוף את גיסותיו של רומל אל מעבר לטוברוק אל קו קרנסיה.
למרות ההצלחות הבריטיות הראשוניות במתקפת הנגד, רומל פתח במתקפת נגד משלו, בלי להמתין להתאוששות חייליו והגעת תגבורות נוספות. בקרב גזאלה פרץ את קווי המגננה של הארמיה השמינית הבריטית, כבש את טוברוק והסתער מזרחה, בלוחמת בזק (בליצקריג) טיפוסית. הכוחות הבריטים נאלצו לסגת למצרים. המתקפה הגרמנית נעצרה ליד אל-עלמיין, כ-100 ק"מ מערבית לאלכסנדריה.
בקרב אל-עלמיין הראשון הפסיד רומל בעיקר בגלל שחיקת הציוד, שלא התאים ללוחמת מדבר. הבריטים עם הגב לקיר היו קרובים למצבורי האספקה ונהנו מיתרון מוחלט בכוח אדם ואש. רומל ניסה להבקיע דרך הקווים הבריטים בפעם נוספת בקרב עלם חליפה. גם ניסיון זה לא צלח ונבלם על ידי המפקד הבריטי החדש, לוטננט גנרל ברנרד מונטגומרי. הכוחות הבריטים במלטה הצליחו ליירט את רוב ספינות האספקה שהיו אמורות להגיע אליו, ורומל לא הצליח להחזיק בעמדותיו לאורך זמן. למרות החסרונות הרבים שניצב מולם, הוא הצליח להחזיק בקו במשך מספר חודשים, והיה צורך בקרב הכרעה קשה ועקוב מדם, קרב אל עלמיין השני, על מנת להביסו. לאחר התבוסה השנייה באל עלמיין, רומל המשיך בנסיגתו אל תוניס, למרות הפצרותיהם של היטלר ומוסוליני. שם התנגש בקורפוס השני של צבא ארצות הברית והסב לו אבדות כבדות בקרב מעבר קסרין.
כשהוא ניצב על הגבול הצרפתי הישן, בקו מארת, יכול היה רומל רק לדחות את הקץ. הוא עזב את אפריקה אחרי שחלה. לאחר זמן קצר חייליו נשבו על ידי בעלות הברית.
תוצאת הקרב באל עלמין הייתה קשורה באופן מכריע לשאלת האספקה. בעיקר סבלו הגרמנים מקווי אספקה ארוכים שספגו פגיעות מבעלות הברית. כאן משתלב הסיפור המרתק של מאלטה. האי הקטן החזיק מעמד למרות הפצצות עזות של האיטלקים והגרמנים, וניתן לזקוף לזכותו חלק גדול מהקרדיט על הניצחון באל עלמין.
הספר הוא סיפורם של קרבות השריון במדבר האפריקאי ושל שני הקצינים שהובילו את מהלכי המערכה – רומל ומונטגומרי.