אל”ם (במיל’) שאול נגר
כבר בשלהי שנות ה-50′, לאחר מלחמת סיני, הדביק את השריון חיידק הכתיבה על קרבות השריון, היסטוריה צבאית, מהנעשה ביחידות, הטנקים והרק”ם בצבאות העולם ועוד ועוד. הבאנו כמה דוגמאות מן העבר, ואנו מחפשים גיליונות אלה.
כל מי שברשותו גיליונות בנושאי שריון מהעבר,
מתבקש להשאילם למרכז המידע ביד לשריון לצורך סקירה דיגיטלית,
או לתרום אותם. הגיליונות יוחזרו למבקשים זאת.
בעניין גיליונות העבר יש לפנות אל רעות במרכז המידע,
בטלפון: 08-6307406
או בדואר אלקטרוני: info@yadlashiryon.com
בין הפרסומים מהעבר אפשר למנות את:
-
רכב ברזל
התפרסם בשלהי שנות ה-50′ וה-60′ וכלל בעיקר תרגומי מאמרים בנושאי שריון. הגיליון בגודל מחברת לערך עם כריכת בריסטול ירקרקה. לא ידוע כמה גיליונות כאלה פורסמו. כמה מהם מצויים במרכז המידע ביד לשריון.
-
ביטאון השריון
התפרסם בשלהי שנות ה-50′ וה-60′ מטעם מפקדת גייסות השריון. העורך הראשון היה אלי אורבך (גיוס אוגוסט 57′). לא ידוע עד מתי התפרסם ביטאון זה.
כריכת ביטאון השריון מ-11 בנובמבר 1959, יום גייסות השריון תש”ך
פקודת יום של מפקד גייסות השריון האלוף חיים בר-לב, לרגל יום גייסות השריון, במלאות 3 שנים למלחמת סיני, שהתפרסמה בגיליון נובמבר 1959.
-
מערכות שריון
התפרסם מאפריל 1961בהוצאת מערכות ויוחד לשריון (כמו גיליונות של “מערכות חימוש“, “מערכות קשר” ועוד). בסך הכול התפרסמו כמה עשרות גיליונות. חלק מהגיליונות נסרקו דיגיטלית ומצויים באתר השריון .
כריכת הגיליון הראשון של “מערכות שריון”, אפריל 1961. בין הכתבות שבגיליון זה על ראשיתה של חטיבה 7.
-
בשריון
ידיעון תח”ש שהיה ביטאון פנימי שפורסם מדי חודש, החל מינואר 1976, פרי יוזמתו של יוסי בן-חנן (אז ראש תח”ש). הידיעון כלל כתבות מקוריות שנכתבו בידי קציני תחש וקציני חיל השריון בנושאים שונים, כמו: אימונים, מבצעים, תרגילים, ניתוח אירועים, טנקים ורק”ם, ומדור “צלב על” שעסק בנושאי תותחנות, וגם כתבות מתורגמות. פורסמו כ-50 גיליונות כאלה, חלקם מצויים במרכז המידע בלטרון.
הגיליון הראשון של “בשריון” – ידיעון תח”ש. הגיליונות לא נסקרו דיגיטלית עד כה
-
דפי פלדה
זה עלון מידע לחיילי ומפקדי השריון שפורסם החל ממלחמת יום הכיפורים. הגיליונות פורסמו על ידי ענף היסטוריה בתחש. התפרסם על נייר שכפול פשוט. הבאנו בהמשך את דבר קצין השריון הראשי מיום 7 בנובמבר 1973.
הגיליון מיום 7 בנובמבר 1973, שבועיים מתום מלחמת יום הכיפורים
י”ב בחשוון תשל”ד
7 בנובמבר 1973
חיילי ומפקדי מערך חש”ן,
אנו עומדים כיום בהפוגה זמנית שנשתררה לאחר מלחמת יום הכיפורים.
במערכה זו שנכפתה עלינו עמדו עוצבות השריון, סדיר ומילואים, בגדולה ובקשה שבמערכות ישראל.
עוצבות השריון הסדירות נלחמו בגבורה עילאית בכוחות קטנים ביותר אל מול כוח עצום, בלמו את האויב בהצלחה ואיפשרו בכך את גיוסו המהיר של מערך המילואים.
מערך המילואים ביצע את הבלתי אפשרי, ובלוח זמנים דחוק ביותר הצליח להתארגן בהתארגנות חפוזה ולהצטרף למערכה.
בכוחות משותפים הצליח צה”ל לעבור משלב הבלימה לשלב המתקפה. הישגינו בזירה הסורית גדולים ומרשימים ועדות לכך בגבול החדש אשר הצבנו ומאות הטנקים המושמדים והנטושים אשר בידינו.
גם בזירה המצרית שינינו את פני המערכה ויצרנו לעצמנו אפשרויות חדשות לגבי העתיד.
המלחמה עדיין לא נסתיימה ולפנינו משימה כבירה – לארגן את הכוחות מחדש, לגבש את הצוות והיחידה, לקלוט כמויות עצומות של ציוד, להקים יחידות חדשות ולהיות נכונים לכל אם נידרש. ככל שנשכיל לנצל כל שעה וכל יום מהפוגה זו, כן נרבה עוצמתנו.
שריונאים, גורל עמנו נתון בידי צה”ל.
כבעבר, כך גם בעתיד, יכריע השריון בקרבות היבשה.
ביום ההתייחדות לבבות, כולנו עם המשפחות השכולות של חברינו לנשק.
נשלח ברכותינו ואיחולי החלמה מהירה לחברינו הפצועים.
קצין השריון הראשי
-
חוברות סיום קק”ש
החל ממחזור ט”ו של קק”ש, 1959, התפרסמה בסיום הקורס חוברת בגודל מחברת ובה סיפורים וחוויות שכתבו, סיפרו, צילמו וציירו חניכי הקורס. מסורת זו השתמרה כמה מחזורים. במרכז המידע אין אך לא גיליון כלשהו של פרסום נדיר זה.
בקרו דרך קבע בדף הפייסבוק