רק"ם שלל
-
תותח מתנייע JSU-152
-
תותח מתנייע אם – 52
-
תותח נג טנקים מתנייע T100
-
שריונית מרמון-הרינגטון סימן 4 אף
-
שריונית סאלאדין
-
שריונית סיור לינקס 1 סימן 1
-
שריונית פיקוד BRDM2
-
פינוי רפואי BTR50
-
פנצר 4
-
שריונית BRDM2
-
שריונית BRDM2 – נושאת טילי סאגר
-
נגמ”ש OT62 “טופז”
תותח מתנייע JSU-152
כלי זה שימש כתותח הסתערות לפריצת מכשולים של יעדים מבוצרים ובשטח בנוי. הוא מבוסס על תובת טנק סטלין אשר צריחו הוסר ובמקומו הורכב מבנה המשמש לקליטת תותח גדול קוטר, מספר כלים כאלה נתפסו על ידי כוחות צה”ל בחצי האי סיני במהלך מלחמת ששת הימים ולא הוכנסו לשימוש.
תותח מתנייע אם – 52
תותח מתנייע זה מתוצרת ארה”ב היה בשימוש הצבא הירדני בשנות השישים ונפל שלל בידי כוחות צה”ל בגדה המערבית במהלך מלחמת ששת הימים. הכלי לא הוכנס לשימוש בכוחות התותחנים של צה”ל.
תותח נג טנקים מתנייע T100
במהלך מלחמת יום הכיפורים נלכדו בחזית המצרית מספר כלים מסוג זה, המבוססים על מרכב של טנק סובייטי מיושן מסוג טי 34 שבו הורכב על ידי התעשייה הצבאית המצרית, תותח שדה מדגם (BS – 3) M 1944 . התקנתו של תותח שדה כל כך מסורבל בתוך הצריח המקורי של הטנק, לא הותירה מרווח מתאים לתפעולה של מערכת התותח.
שריונית מרמון-הרינגטון סימן 4 אף
שריונית מרמון – הרינגטון נלקחה שלל מהלגיון הערבי במהלך מלחמת השחרור. השריוניות הוכנסו לשירות על ידי צה”ל כרכב ליווי שיירות האספקה לירושלים הנצורה. צה”ל החליף את תותח השריונית מתותח בריטי מסוג 2 ליטראות לתותח צרפתי 37 מ”מ שנלקח ככל הנראה מטנק קל סורי מסוג רנו 39, וזאת בנוסף למקלע “בזה” צ’כי שהורכב על גג הצריח.
שריונית סאלאדין
1,177 שריוניות מסוג סאלאדין יוצרו בבריטניה בין השנים 1956 – 1972. בנוסף למדינות רבות בעולם, הזמינה גם ירדן לצבאה שריוניות מסוג זה. מספר כלים נפלו בידי צה”ל במלחמת ששת הימים, אולם לא הוכנסו לשירות.
שריונית סיור לינקס 1 סימן 1
שריונית זו מתוצרת קנדה היתה בשימוש צבא ירדן ונפלה שלל במהלך מלחמת השחרור. 3,255 יחידות נבנו על ידי חברת “פורד מוטור”, וככל הידוע זהו הכלי היחידי שנפל לידי צה”ל.
שריונית פיקוד BRDM2
בשריונית זו מתוצרת בריה”מ, הותקן במקור צריחון עם מקלע בקוטר 14.5 מ”מ. משריוניות אלה, אשר נפלו שלל בידי צה”ל מידי צבאות מצרים וסוריה במהלך מלחמת יום הכיפורים, הוסר הצריחון והותקן מדף המאפשר סגירת הפתח העגול שנותר בגג הרכב. השריונית הוכנסה לשימוש ביחידות הנ”ט של צה”ל בהן שימשו שריוניות דומות לשיגור טילי סאגר, כרכב פיקוד ותצפית.
פינוי רפואי BTR50
נושאי גייסות משוריינים משמשים בצבאות השונים ליעודים רבים כמו נושאי חימוש, חילוץ,נושאי תחמושת ואף לפינוי רפואי. גם בנגמ”ש זה מתוצרת בריה”מ שונה היעוד מנשיאת לוחמים לנשיאת פצועים בעת לחימה. צבא דרום לבנון אשר השתמש בנגמ”ש זה ביצע הסבה מעניינת בחזית הכלי לצורך פינוי נפגעים ע”ג אלונקות.
פנצר 4
טנק מערכה בינוני מתוצרת גרמניה הנאצית. הטנק שבתצוגה נתפס ברמת הגולן מידי הצבא הסורי בעמדת ירי אל עבר הישובים הישראליים שבעמק.
שריונית BRDM2
רכב הסיור מסוג בי. אר. די. אם 2 מתוצרת בריה”מ סופק גם לצבאות סוריה, מצרים ועירק . בכלי מוצב צריחון בעל מקלע בקוטר 14.5 מ”מ וכן עמדות תצפית ירי משני צידי המרכב. בכל צד של הרכב מורכבים 2 צמיגים קטנים נוספים המונעים באמצעות שרשרת והניתנים להגבהה והנמכה לצורך שיפור העבירות . השריונית נתפסה על ידי צה”ל במלחמת יום הכיפורים.
שריונית BRDM2 – נושאת טילי סאגר
שריונית זו מתוצרת בריה”מ הופעלה לראשונה על ידי צבאות סוריה ומצרים במלחמת יום הכיפורים. בכלי נמצאת מערכת שיגור ל – 6 טילים נגד טנקים המונחים מעמדת כיוון בתוך הרכב. במצב נסיעה נמצאת מערכת השיגור בתוך הכלי, ובזמן השימוש מורמת המערכת אל מעל הכלי, יחד עם גג מגן. הרכב הוכנס על ידי צה”ל לשימוש ביחידות נ”ט ויצא משימוש לפני מספר שנים.
נגמ”ש OT62 “טופז”
נגמ”ש אמפיבי מסוג “טופז” תוצרת צ’כיה התבסס על הכלי הסובייטי בי. טי. אר – 50 מלבד כמה מרכיבים משניים, כגון דלתות בצידי תא הלחימה, מנוע הכולל מגדש אוויר וצריחון לירי המורכב בחזית הכלי בצד ימין. נגמ”ש זה נפל שלל בידי כוחות צה”ל במלחמת יום הכיפורים בחזיתות סיני ורמת הגולן, והוכנס לשירות צה”ל ביחידות המשתמשות ברק”מ שלל תוצרת הגוש המזרחי.