בדרכי, שריונר
בשדות הקרב במקום שדות הלחם
תא"ל (במיל') עמוס כ"ץ, הוצאה עצמית, 277 עמודים, 2020 ,כריכה רכה
תא"ל (במיל') עמוס כ"ץ הוא ממפקדי השדה המשובחים והמהוללים בצה"ל. מסלול הלחימה שלו החל במלחמת ששת הימים שבה היה מ"פ, מלחמת ההתשה שבה היה מג"ד, מלחמת יום הכיפורים, שהחזירה אותו לארץ מהשתלמות צבאית בארצות הברית, ובה שימש מג"ד ובהמשך מח"ט ששיקם את חטיבה 188 במהלך מלחמת ההתשה שלאחר מכן בגולן, ומלחמת שלום הגליל שבה שימש ראש המטה של פיקוד הצפון. בהמשך שימש סגן מפקד גיס, תפקיד שנמשך גם בשירות המילואים הארוך. עוד היה קצין השריון הראשי הראשון לאחר הקמת מפקדת חילות השדה ופירוק מפקדת גייסות השריון.במהלך שירותו נפצע פעמיים בלחימה ועוד עבר שלוש תאונות במהלך השירות.
עמוס יליד הארץ, גדל והתחנך ברחובות ובקיבוץ שריד. "חונכתי להגשמה ציונית ולאומית", כתב בפתח דבריו בספר. הספר משלב את סיפור חייו המרתק של עמוס כ"ץ, עם סיפורו של חיל השריון, החיל שעמוס כ"ץ שירת בו והיה לו חלק משמעותי בגיבוש תורת הלחימה של החיל והתוויית דרכו לעתיד. "הספר הזה הוא על מנהיג שריון שדוגל במנהיגות שקטה, במקצועיות ובדוגמה אישית באימונים ובשדה הקרב. שריונאי בכול רמ"ח אבריו שעשה את כול מסלול הפיקוד בשריון כשהוא מותיר בכול תפקיד חותם אישי. כול תפקיד וכול שלב עשה בעתות מלחמה, תמיד בגזרות הקשות ביותר. מפקד של אנשים שמטפח אחוות לוחמים ואומץ לב אישי… בעיניי עמוס כ"ץ הוא מהמפקדים הבכירים שהשאיר חותם אישי על התפתחות חיל השריון בצה"ל".
כך כתב האלוף (במיל') יעקב (ג'קי) אבן.
האלוף (במיל') איל בן ראובן היה איש צוות במלחמת יום הכיפורים, הטנק שלו נפגע והוא שובץ מחדש בגדוד של עמוס ברמת הגולן. וכן כתב: "מלחמת יום הכיפורים, איש צוות בגדוד שלך, מול הכפר דיר אל עדס, עולה עם הפלוגה שלי לעמדות, ארבעה טנקים, ביניהם שלי, חוטפים טילים. בטנק שלי, מעבר להיסטריה קצרצרה של המט"ק ונזקים חיצוניים, לא קורה דבר. המט"ק נותן לי פקודה: אחורה מהר. אנו בעמדת המתנה והמט"ק מודיע לנו, אנשי הצוות: אנחנו כאן לא עולים לעמדה. לאחר מספר דקות של המתנה, אומר לי המט"ק: איל, סע מהר קדימה. אנו עולים לעמדה. המג"ד על ידנו, וכרגע עולה לעמדה. "לא הערכתי אז כנהג טנק עד כמה תיחרת דוגמה זו בראשי ועד כמה תשמש אותי להבנת מקום המפקד בקרב, ומעבר להבנה – השימוש המעשי שעשיתי בה כאשר פיקדתי על אנשים בהמשך".
ליקט וערך אל"ם (במיל') שאול נגר