נהיגה על טנקים, טעינת פגזים חיים, ירי תותחים והרבה מאוד שטח – מבחינת מאי חי, קורס מדריכי השריון זוהי החוויה הצבאית הכי מטורפת והכי מסעירה שאפשר לעבור בשירות. בטור אישי שהיא כותבת לרגל סיום המחזור ה-100 בקורס היא מספרת על ההכשרה, על שבועות השטח ועל החברות שמלוות אותה לאורך הדרך
מאי חי (מאתר http://www.mako.co.il/pzm 7 באוגוסט 2013)
"כל אנשי הסגל פעלו וחתרו לעזור לי ולבנות כמה שיותר". טקס סיום הקורס. צילום: דובר צה"ל
באפריל האחרון התגייסתי לתפקיד מדריכות שריון. בתחילת השירות עברתי טירונות רובאי 02 באורך שלושה שבועות שכללה שיעורים בסיסיים על תפקיד מדריכת השריון, מטווחים ושבוע שטח. שבוע השטח נתן לי הזדמנות להתחבר עם הקבוצה של מדריכות השריון ולהעלות את ביחד איתן את ההווי והמורל בקמ"ד (קורס המדריכות). סיימתי את הטירונות והתחלתי את הקורס שאיתו קיבלנו את השם קמ"דיות.
הקורס ארך 17 שבועות וכלל שיעורי הכרות עם הטנק. הטנק היה נראה לי בהתחלה כמו עצם זר ולא ידוע, אבל אחרי כמה שיעורים התחלתי להבין איך הדברים עובדים והתאהבתי "במכונה הענקית" הזאת – הטנק.
הקורס דוגל בשלושה ערכים שהם: משמעת, רעות וחתירה למצוינות. משמעת – המשמעת בקמ"ד היא חלק מרכזי והכרחי שנותן לי כלים לתפקד כמדריכת שריון; רעות – בהתחלה זה קצת קשה, אבל נאלצתי להסתגל. למדתי להכיר את הבנות ולעזור להן ברגעים הקשים וכמובן שכשהיה לי קשה הן היו שם בשבילי; חתירה למצוינות – להדריך חיילים זה תפקיד בעל השפעה רבה ולכן יש לי את השאיפה להיות הכי מקצועית. הטנק הוא מכונה ענקית שכוללת הרבה מערכות שונות, תמיד יש דברים שאפשר לגלות וכך להרחיב את הידע האישי.
בראש סגל הקמ"ד יש מפקדת הפלוגה שעברה את הקמ"ד בעצמה והדריכה לוחמי שריון במהלך שירותה הצבאי. הסגל מורכב גם מרב סמל פלוגתי, ממש"ק הדרכה, מהחובשת פלוגתית ושתי פקידות פלוגתיות שאחראיות למורל בקמ"ד. ישנן שלוש מש"קיות של צוות פיתוח הדרכה שאחראיות לפתח את המדריכות בהכשרה לקראת התפקיד האמיתי. שלוש המש"קיות של צוות פיתוח ההדרכה ושתי הפקידות הפלוגתיות היו גם הן מדריכות שריון וקיבלו את התפקידים הללו להיות חלק מסגל הקמ"ד. בנוסף, ישנם שלושה מפקדים מקצועיים שעברו קורס מפקדי טנקים. הסגל מאוד מגוון ויש למי לפנות בכל תחום אם זה אישי, מקצועי או הדרכתי.
"גאה להיות חלק ממשפחת השריון". צילום: דובר צה"ל
כל אנשי הסגל פעלו וחתרו לעזור לי ולבנות כמה שיותר, היו בשבילנו בכל רגע נתון והיוו חלק מרכזי בתקופת הקמ"ד.
במהלך הקמ"ד התחלקנו לשלוש מגמות כאשר כל מגמה עוסקת באיש צוות אחר בטנק: נט"ר – נהיגה וטיפול ברק"ם, טען ותותחן. אלו הם התפקידים המקבילים של לוחמי השריון. כל מגמה מורכבת מקבוצת בנות שנבחרו למגמה הספציפית והן אלה שידריכו את הטירונים ואת אנשי הצוות לפי אותה המגמה בעתיד. במהלך הקורס, כל קמ"דית התנסתה בתפקיד: הנהגות הוציאו רישיון לטנק שכלל נהיגות בסיסיות ונהיגות מתקדמות (ביום ובלילה) – שני מסלולים שהיוו חוויה שאי אפשר לתאר במילים. הטענות ירו במקלעים וטענו פגזים חיים! התותחניות היו חלק ממטווח תותחים, המופע המרכזי בקמ"ד, שבו לכל תותחנית ניתנת הזדמנות לירות שני פגזים לעבר מטרה אמיתית בשטח. תתארו לכם איזה חוויה מטורפת זאת להתנסות בתפקיד של לוחמי השריון!
הקמ"ד הוא בהחלט תקופה בלתי נשכחת ומשמעותית בחיי , למדתי להעריך את כל מה שעברתי בתקופה הזו ובעיקר את החברות שנרקמה בזמן הקמ"ד. תפקיד מדריכת שריון הוא תפקיד למי שרוצה לעשות תפקיד משמעותי ומספק, שנותן לך אפשרות להיחשף להמון סיטואציות שלא כל אחד נחשף אליהן ולמכונה משוגעת שמובילה כל פעם מחדש לניצחון ביבשה! היום אני יכולה להגיד שאני גאה להיות חלק ממשפחת השריון!